Äggkvalitet

Mage

Kan man förbättra äggkvalitén något..? Därom tvistas det som om allt annat. Men det är såklart värt att prova när inget annat funkat.

Äggkvalitet & slemhinna

Äggreserven är antalet ägg en kvinna har kvar. I allmänhet är äggreserven nära relaterad till ålder men det kan variera kraftigt i alla åldrar. För att bedöma antalet antrala folliklar tar man FSH & AMH på dag 3. Observera att de flesta utländska kliniker har slutat med dessa tester eftersom informationen inte säger något om kvaliteten på äggen och att informationen inte är tillförlitlig. Menstruation och ägglossning är ingen garanti för bra ägg.

Ägg som skadas eller utvecklar kromosomavvikelser utvecklas inte normalt. Detta problem är vanligtvis åldersrelaterat — äggkvaliteten försämras i slutet av 30-årsåldern och tidiga 40-årsåldern men kan även drabba 25-åringar.

Äggkvalitén kan enligt vissa, enligt andra inte, förbättras genom Dhea, 7-keto & Inofolic. Dr Braverman hävdar bestämt att kvalitén inte kan påverkas genom dhea men möjligtvis kvantiteten. Läs på innan du bestämmer dig för att ta dessa tillskott eftersom de 1. kan förvärra läget 2. kan ge kraftiga biverkningar. Men har man provat allt så varför inte…

Detta är värt att läsa innan man beställer dhea!
 Läs mer…